سلام خسته نباشید.پسری دارم که ۲۳ سالشه ۴سال پیش در اثر تشنج متوجه شدیم که قرص ترامادل مصرف میکرده با مراجعه به پزشک ودرمان در طول این چند سال متوجه شدم که از قرص به خوردن مقداری تریاک رو اورده مجددا به پزشک مراجعه و درمان شروع کردیم حال موردی پیدا نمی کنم اما احساس میکنم هنوز به موادی اعتیاد داره اما متوجه نمی شم دکتر که مشاور هم هست فقط دارو تچویز می کنه و هر دکتری مراجعه کردم روال کار همینه تازه ۲تاشون متوجه شدم که دکترای معالجی که بهشون مراجعه می کردیم خودشون شدیدا معتادن نمی دونم چه کار کنم موردی پیدا نمی کنم همیشه محکم میگه که موردی ندارم بریم آزمایش تنها علامتی که من مشاهده می کنم اینه که خیلی گرمشه وهمیشه روی پیشونیش دونه های درشت عرق هست گاهی گونه هاش و گوشاش قرمز میشه باید چکار کنم که از پاک بودنش مطمعن شم. ممنون
1 پاسخ
با سلام
وقتی فرد معتادی وارد درمان می شود توقع ما به عنوان خانواده ایشان یک چیز است و واقعیت چیزی دیگر!
واقعیت اینست که اعتیاد مزمن است و اگر فرد بتواند طوری در درمان قرار گیرد که پیشرفت اعتیاد را متوقف نماید و خطر عود آنرا کاهش دهد می توان گفت فرد در بهبودی موفق بوده است.
در بسیاری از موارد ممکن است نتیجه ای که از درمان فرد می بینیم کاملا توقع ما را برطرف نکند! این در حالی است که همین موفقیت های اندک می تواند نشاندهنده نزدیک شدن فرد به موفقیت های بزرگتر در برنامه بهبودیش است. متاسفانه بهبودی از اعتیاد زمانبر است و ممکن است سالها حتی کل زمان زندگی بیمار را در بر بگیرد! این خود بیمار است که باید یاد بگیرد خود را در شرایطی قرار ندهد که خطر برگشتش به سمت اعتیاد زیاد شود!
اما در مورد فرزند شما باید بیاد داشته باشیم معیار بهبودی صرفا ثابت کردن پاکی فرد نیست اگرچه پاک بودن فرد قدم اصلی در تغییرات مثبت شخص است و تا صورت نگیرد تغییرات مثبت نیز انجام نخواهد شد. فردی را تصور کنید که همیشه پاک بودن خود را با تست به خانواده خود ثابت می کند ولی رفتارش تغییری نکرده است رفت و آمدش با دوستان معتادش همچنان ادامه دارد ارتباطش با خانواده همچنان مختل است در محیط کار همچنان دچار مشکل است پس انداز ندارد بی برنامه است و …. آیا در چنین مواردی می توان پذیرفت شخص به صرف منفی بودن تست هایش در حال بهبود است؟
پس یادمان نرود وقتی در انتخاب معیار بهبودی راه را اشتباه می رویم جاده بهبودی را گم می کنیم! عرق پیشانی فرزند شما خاطرات تلخ زمان مصرف را برای شما زنده می کند و این باعث نگرانی شما می شود. این یک واکنش طبیعی برای شما محسوب می شود. ولی نباید فراموش کنیم که این نمی تواند به خاطر پاک نبودن ایشان باشد! در صورتیکه به ایشان مشکوک هستید بهترین روش برخورد اینست که همراه با فرزندتان به پزشکشان مراجعه نموده و در حضور ایشان بدون هیچگونه مصلحت اندیشی به اصل مطلب بپردازید و مشکل خود را عنوان نمایید. و ادامه ماجرا را به پزشک واگذار کنید. امکان پاک بودن شخص در مراکز درمان سوء مصرف مواد با تست های سریال یا تصادفی سنجیده می شود.
انجام تست های سریال مشاوره با روانشناس آموزش خانواده مشاوره با روانپزشک از جمله خدماتی است که فرزندتان در حین درمانش می بایست دریافت نماید در غیر اینصورت پیش آگهی خوبی برای درمان اعتیاد وجود نخواهد داشت.
۱۳۸۸/۱۰/۱۷
دکتر سعید کفراشی